COACHING JA URAOHJAUS

Luottamus, tavoitteet ja oman potentiaalin tavoittaminen ovat sanoja jotka liittyvät läheisesti sekä työnohjaukseen että coahingiin.

Työnohjaus on tavoitteellinen useamman tapaamiskerran oppimisprosessi, jossa tutkit omaa työtäsi ja kehität omaa tekemistäsi koulutetun työnohjaajan kanssa. Tästä syystä työnohjaus onkin ennen kaikkea luottamuksellista. Työnohjauksen keinoin saavutetaan tuloksia muun muassa:

  • Työn tehokkuuden parantamisessa
  • Moniammatillisen toiminnan vahvistumisessa
  • Työn laadun ja näin ollen asiakastyytyväisyyden kehittymisenä
  • Työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin nousemisena

Mitä siellä työnohjauksessa sitten tehdään? Työnohjauksessa jäsentelet:

  • omaa työtäsi,
  • sen perustehtävää ja tavoitteita,
  • sekä etsit ratkaisuja työn kehittämiseen

Tämä oman työn kirkastaminen johtaa aiempana mainittuihin tuloksiin. Se tarkoittaa myös sitä että työnohjauksen tavoitteena on pitkällä tähtäimellä katsottuna juurikin kilpailukyvyn ja tuottavuuden kasvattaminen, oppiminen ja muutosvalmiuden vahvistaminen sekä tavoitteellinen ja sujuva arki hyvinvoivassa työyhteisössä.

Miten työnohjaus toteutetaan?

Työnohjaus voidaan toteuttaa juuri sinun organisaatiosi tavoitteita tukevasti. Työnohjaus voidaan tarpeen vaatiessa toteuttaa ryhmäkohtaisesti, organisaatiokohtaisesti tai yksilöllisesti. Kun mietit millainen toimintamalli toimisi parhaiten juuri teidän organisaatiossa, kannattaa olla yhteydessä toimistollemme info@anakom.com tai 0290074111, niin keskustellaan lisää, jotta palvelu saadaan räätälöityä juuri teidän tavoitteita tukevaksi. Työnohjauksen toteuttajana Anakomilla on STO ry:n työnohjaaja.

Coaching  – yksilöllinen valmennus kohti parasta itseä työelämässä ja arjessa!

Meillä Anakomilla coachingin keskiössä kulkee ratkaisukeskeisyys. Ratkaisukeskeinen valmennus tukee kohti oman elämän arjen ja työn tavoitteiden toteutumista. Toisin sanoen silloin pyrimme kulkemaan asiakkaan rinnalla mahdollistaen täyden potentiaalin viemisen arkeen ja työmaailmaan. Tästä syystä aivan kuten työnohjaus, myös coaching on luottamuksellista ja tavoitteellista toimintaa. 

Mikä ero coachingissa ja työnohjauksessa sitten on? 

Siinä missä työnohjaus keskittyy oman työn tämänhetkiseen tarkasteluun, coachingissa keskitytään tulevaisuuteen ja tulevaisuuden mahdollisuuksien täyteen hyödyntämiseen.

Mitä coachingissa tehdään? Coachingissa keskitytään:

  • Omiin voimavaroihin,
  • Sekä omiin vahvuuksiin, jotta tulevaisuudessa saavutetaan halutut tavoitteet

Miten coaching toteutetaan?

  • Coaching voidaan toteuttaa ryhmissä tai yksilöllisesti aivan kuten työnohjauskin.

Coaching sopiikin erityisen hyvin esimerkiksi muutosprosesseja läpikäyvään organisaatioon, tukemaan uusien roolien tai toimintamallien juurtumista arkeen. Toisin sanoen kyseessä on ohjausmalli jota voit hyödyntää silloin kun elämässäsi tai organisaatiossasi on tilanne jolloin haluat avata uusia näkökulmia.

Palveluiden monimuotoisuuden vuoksi, olethan yhteydessä toimistollemme info@anakom.com tai 0290074111, niin katsotaan miten palvelut voisivat palvella parhaalla mahdollisella tavalla juuri teidän organisaatiotanne.

haluaisitko tietää lisää? Laita meille viestiä.