Anakom osallistui Pohjois-Savon Ely-keskuksen innovatiiviseen I Love Työvoimapalvelut -haastekilpailuun. Anakom voitti omalla ehdotuksellaan sarjassa alle 200 000 euroa. Ainutlaatuinen haastekilpailu lanseerattiin toukokuussa avoimella haulla. Haasteena oli ratkaista yritysten rekrytointiongelmia ja työvoiman saatavuuden haasteita Pohjois-Savon alueella innovatiivisilla ja uusilla ratkaisuilla.

Kilpailuun tuli vajaat 40 hakemusta, joista valittiin kymmenen kilpailijaa seuraavalle kierrokselle. Sparrauskierroksen jälkeen tästä kymmenen kilpailijan joukosta valittiin lopulliset voittajat. Kaikkiaan kilpailun tuottamien ratkaisujen toteutusmäärärahoiksi oli varattu kaksi miljoonaa euroa. Tuomariston puheenjohtaja, yrittäjyys ja osaaminen -yksikön päällikkö Jan Blomberg kiitti kilpailutöissä näkynyttä ymmärrystä työmarkkinoilla olevasta kohtaanto-ongelmasta ja niistä syistä jotka kohtaanto-ongelman taustalla vaikuttava. Ratkaisumme Anakom koulutus- ja valmennuspalveluissa huomioi erityisesti osatyökykyiset ja maahanmuuttajat työnhakijoina. Lähdemme rakentamaan täysin uutta ohjauksen mallia, jossa yhdistetään työnantajat ja monimuotoinen valmennus tavoitteena nopea työllistyminen työvoimaa tarvitseviin yrityksiin joko työntekijänä tai alihankkijana.

Pääset lukemaan työllisyyspalveluista tarkemmin työllisyys-palvelut sivuiltamme, sieltä löytyy myös kokemuksia muista valmennuksistamme!