Oletko yksinyrittäjä? Haluaisitko jakaa työtaakkaa ja kehittää yritystäsi, mutta työntekijän palkkaaminen tuntuu byrokraattiselta tai oikean työntekijän löytäminen hankalalta? 

Mietitkö työn hankkimisen muotoja ja / tai ensimmäisen työntekijän palkkaamista? Oletko toiminut jo 6 kuukautta ja et ole vielä
työnantajarekisterissä? Jos vastasit kyllä, Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu on tarkoitettu juuri sinulle!

Mistä palvelussa on kyse?

Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu on valtakunnallinen, vuoden 2018 loppuun saakka kestävän hanke. Hankkeen tavoitteena on kehittää ensisijaisesti ensimmäistä työntekijäänsä palkkaavien yksinyrittäjien ja omistajayrittäjistä muodostuvien mikroyritysten työnantajataitoja sekä rekrytointiosaamista.

Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä ja Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittama hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa. Hanke on osa hallituksen kasvupakettia ja toimenpiteitä, joilla kannustetaan yrittäjyyteen sekä poistetaan yrittäjyyden esteitä. Hankkeen palveluntuottaja Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla on Anakom koulutus- ja valmennuspalvelut.

Mitä palvelu sisältää?

Yrittäjälle maksuttomassa palvelussa yritykselle räätälöidään sopiva palvelukokonaisuus yrittäjän omiin tarpeisiin ja aikatauluihin sovittaen, sisältäen sekä henkilökohtaista ohjausta että verkkoympäristön käyttömahdollisuuden.

Yritys saa palvelujakson aikana tiiviissä paketissa mm. perusvalmiudet toimia työnantajana, lisätietoja eri rekrytointitavoista ja -kanavista sekä neuvontaa muista rekrytointiin ja yrityksen kehittämiseen liittyvistä yksityisistä ja julkisista palveluista. Lopuksi yritykselle laaditaan yhdessä kehittämissuunnitelma onnistunutta rekrytointia varten.

Palvelusta sanottua:

Hankkeen projektisuunnittelija Maria Seppänen Uudenmaan TE-toimistosta valottaa palvelun taustoja: ”Suomessa on 180 000 yksinyrittäjää, mikä on peräti 65% kaikista yrittäjistä. Lisäksi hankkeen piiriin kuuluvat omistajayrittäjistä muodostuvat mikroyritykset. Tällä hankkeella halutaan vauhdittaa näiden pienyritysten kasvua ja edistää uusien työpaikkojen luomista, sekä täydentää TE-palveluiden omia yrittäjille suunnattuja palveluita. Yrittäjä saa palvelusta uusia ideoita ja pääsee vaihtamaan ajatuksia kokeneiden ammattisparraajien kanssa. Työnantajuutta tarkastellaan palvelun aikana laajasti ja työsuhteeseen rekrytoinnin lisäksi voidaan käydä läpi työn ostamista ja vuokraamista.”

”Tämä on helppo ja nopea, matalan kynnyksen palvelu yritykselle, joka harkitsee työllistämistä. Yritys saa meiltä napakan konsultaatioon siitä, miten olisi edullisinta ja järkevintä teettää työtä jota yrittäjä itse ei ehdi tekemään, tai jos yritys haluaa kasvaa. Yrityksen kanssa tutkitaan työllistämisen eri vaihtoehtoja, arvioidaan työllistämisen kokonaiskustannuksia ja tehdään rekrytointisuunnitelma. Palveluun osallistuminen ei sido mihinkään, eli yrittäjä voi vain voittaa.”  toimitusjohtaja Sirpa Alho-Törrönen Anakomilta kertoo.

Kuuntele taltioitu palveluinfo:

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=rz4rebkUhIk[/embedyt]

Ota yhteyttä!

Lue lisää sivuiltamme: Yrittäjästä työnantajaksi.
Lisätietoja palvelusta myös Anakomin ylläpitämiltä sivuilta www.yrittajastatyonantajaksi.fi tai TE-palveluiden sivuilta.
Palveluun ilmoittautuminen sähköisesti Uudenmaan TE-toimiston kautta: www.tinyurl.com/tyonantajaksi